Βιογραφικό σημείωμα: Αλέξανδρου Αλιμπέρτη

cv-AlexandrosΓεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος Τ.Ε.Ε. Από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνει την τέχνη του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών από τον πατέρα του Καραγκιοζοπαίχτη Γεώργιο- Στέφανο Αλιμπέρτη, φτιάχνοντας παιδικές φιγούρες και στη συνέχεια επαγγελματικές.
Παράλληλα γίνεται βοηθός σκηνής στο πλευρό του πατέρα του ακολουθώντας τον σε παραστάσεις ανά την Ελλάδα.

Σε ηλικία 15 ετών μαθητεύει την Πάντιμον τέχνη της Αγιογραφίας (φορητή εικόνα τοιχογραφία) στον αδελφό του Αγιογράφο και Καραγκιοζοπαίχτη Αλιμπέρτη Άγγελο και ακολουθεί την Μακεδονική Σχολή. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας αναλαμβάνει εξολοκλήρου την αγιογράφηση του Στρατιωτικού Ι. Ν Αγ. Βαρβάρας Στρατοπέδου Μοσχονά 164.Τ.Ε Σάμου.

Στη συνέχεια σε συνεργασία με τον αδελφό του αναλαμβάνουν την αγιογράφηση των κάτωθι Ι. Ν:

Από το 2006 είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων, από το 2007 έως το 2016 απασχολήθηκε στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) στο πρόγραμμα της ‘’ειδικής μονάδας αποκατάστασης και επαγγελματικής επανένταξης (Ε.Μ.Α.Ε.Ε)’’ αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση των ασθενών στην αγιογραφία και στο θέατρο σκιών. Είναι μέλος του Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών

alimbertis

ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ.κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ – ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ.κ.ΝΙΚΟΛΑΟ

IMG_9

ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΙΤΑΛΙΑΣ ΄Κ ΜΕΛΙΤΗΣ κ.κ ΓΕΝΝΑΔΙΟ – ΜΕ ΤΟΝ Α.Π.Θ.ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ κ.κ. ΑΝΤΩΝΙΟ

Συμμετοχή σε εκθέσεις:

Φορητές Εικόνες του ιδίου βρίσκονται σε πολλούς Ι. Ναούς κ ιδιώτες σε Ελλάδα, Ιταλία κ Αυστραλία.

Παράλληλα μαζί με τον αδελφό του παρουσιάζουν παραστάσεις Θ. Σκιών σε όλη την Ελλάδα (σε σχολεία, δήμους, εκδηλώσεις) συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση στα βήματα τους πατέρα τους.
Επίσης φιλοτεχνεί φιγούρες Καραγκιόζη, ρεκλάμες και σκηνικά για το Θ. Σκιών Αλιμπέρτη καθώς και για επαγγελματίες και ιδιώτες.
Ο εργαστηριακός του χώρος βρίσκεται στην οδό Λακωνίας 20 στους Αμπελόκηπους.