currículum vitae: ángel Alibertis

cv-aggelounació en 1974 στην Αθήνα. Από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με την ζωγραφική και συγκεκριμένα με την λαϊκή τέχνη του θεάτρου σκιών, χάρη στον πατέρα του Καραγκιοζοπαίχτη Γεώργιο Αλιμπέρτη. Ο Άγγελος Αλιμπέρτης σε ηλικία μόλις δέκα ετών, βρίσκεται πίσω από το πανί του ‘’μπερντέ’’ σαν βοηθός του πατέρα του. Σε πολλές παραστάσεις έχει την τιμή να παρακολουθήσει τον μεγάλο Καραγκιοζοπαίχτη και ζωγράφο του θεάτρου σκιών Μίμη Μόλλα όταν αυτός συνεργάζονταν με τον πατέρα του σε πολλές περιοδείες (παραστάσεις) αλλά και στην ζωγραφική φιγούρας.

Σε αυτά τα πρώτα χρόνια αλλά και τα μετέπειτα ζωγραφίζειρεκλάμες”, επαγγελματικές και παιδικές φιγούρες, σκηνικά για το Θέατρο Σκιών του Γεωργίου Αλιμπέρτη, παράλληλα και πρώτος βοηθός σκηνής σε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

a la edad 14 ετών γνωρίστηκε με τον πάτερ Χριστόδουλο Φεργαδιώτη Αγιογράφο και Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αμπελοκήπων, μαθητή του αγιογράφου Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου. Εκεί μαθαίνει την πάντιμον τέχνη της αγιογραφίας, φορητή εικόνα και τοιχογραφία.

Το έτος 1994 αποφοιτεί από το 4ο Τ.Ε.Λ στον τομέα ‘’ Συντήρηση αρχαιολογικών ευρημάτων, εικόνα και τοιχογραφία. Παράλληλα κάνει φροντιστηριακά μαθήματα στο ελεύθερο σχέδιο.

Το 1995 παίρνει το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό του Asociación Helénica de teatro de sombras για την καλύτερη μακέτα με θέμα: “Τα 70 χρόνια του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών”.

Κατά την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας 1995-96 ασχολείται αποκλειστικά με την αγιογράφηση στρατιωτικών Ιερών Ναών στην θρησκευτική υπηρεσία της 8ης μεραρχίας πεζικού στα Ιωάννινα, San Jorge mártir- Στρ/δο Λορέτζου Μαβίλη, Άγιος Ελευθέριος- Στρ/δο Γεωργοπούλου, Ζωοδόχου Πηγής- Γοργομύλου Πρεβέζης κ.α.

 

alimbertis

El fallecido ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ.κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ – CON Monseñor FTHIOTIDA k.k.NIKOLAO

Σαν μέλος του Panhellenic hagiógrafos Asociación και μέλλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ασχολείται επαγγελματικά με την αγιογράφηση Ιερών Ναών και φορητών εικόνων, τοιχογραφικά σύνολα του ιδίου:

de 2005- 2009 trabajó en Instituto de Salud Mental (E.P.I.PS.Y) στο πρόγραμμα της ειδικής μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επαγγελματικής επανένταξης αναλαμβάνοντας το έργο της εκπαίδευσης των ασθενών στην αγιογραφία και στο θέατρο σκιών.
Από τον Νοέμβριο του 2016 χρηματίζει καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Σκηνής Θεάτρου Σκιών.

Εκθέσεις που συμμετείχε:

  • P.A.S.Y.A la exposición colectiva en πολυχώρο τέχνης στο Γκάζι
  • P.A.S.Y.A la exposición colectiva en Hong Kong
  • Έκθεση- Διαγωνισμός της Ι.Μ Φθιώτιδος με θέμα την ορθόδοξη απεικόνιση του Μ. Βασιλείου όπου κέρδισε και το 1ο βραβείο
  • La participación en el documental ''Agiografontas’’ που προβλήθηκε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο οποίο αναλύει τη σχέση της Αγιογραφίας με το θέατρο σκιών.

Παράλληλα ο Άγγελος Αλιμπέρτης μέλλος του Πανελληνίου Συλλόγου Καραγκιοζοπαιχτών και με την ιδιότητα του Καραγκιοζοπαίχτη την οποία απέκτησε κατόπιν εξετάσεων, συνεργάζεται με Δήμους, κοινότητες και Σχολεία σε όλη την Ελλάδα καθώς και με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα. Τον Οκτώβριο του 2011 στο Μ.Λ.Τ παρουσίασε δικό του έργο με τίτλοΤο Όχι του 40”.

Δικά του έργα που τα παρουσιάζει σε ειδικές και επετειακές εκδηλώσεις είναι:

  • Το Όχι του 40- Ιστορικό
  • Ο Γέρος Δήμος και η Βασιλική (τα πρώτα χρόνια και το τέλος του θρυλικού κλεφταρματολού)- Ιστορικό.
  • Νίκος Ράδος ο αόρατος καπετάνιος, διασκευή από το λαϊκό μυθιστόρημα στο θέατρο σκιών
  • Ο καπετάνιος φάντασμα διασκευή από το λαϊκό μυθιστόρημα στο θέατρο σκιών

En paralelo con su hermano muestran representaciones Th. Sombras a través de Grecia (a las escuelas, municipios, eventos) continuando con la tradición familiar en los pasos de su padre. También esculpir figuras Karagiozis, comerciales y escenas para Gd. Sombra Aliberti y para los profesionales y particulares.

Laboratorio de espacio situado en calle Laconia 20 en Ambelokipi.